Wandelen en zoeken
31 oktober 2024 - Gemaingoutte, Frankrijk
Vanuit de Eifel waar we via WOMO (welkom op mijn oprit) bij Anja terechtkwamen zijn we de dag erna doorgereisd naar Luxemburg. Daar stonden we twee dagen op een parkeerplaats bij de brandweer. 's Nachts heerlijk rustig en vlakbij mooie wandelroutes. We hebben in Beaufort een stevige wandeling gemaakt door sprookjesachtige bossen rond een chateau. Ruim tien kilometer klimmen en klauteren maar wat was dat prachtig. Het randje herfst dat we meepikten maakte het misschien wel nóg mooier!
Het wonen en reizen in de camper begint steeds meer te wennen. En toch zijn we op deze kleine oppervlakte steeds weer spullen kwijt. Zo dachten we dat we de routekaarten op een heel slimme plek hadden neergelegd, maar we hebben werkelijk ieder kastje open gehad: spoorloos! Tot Jessy vanmiddag een ingeving kreeg en ze alsnog uit het vakje van de zijdeur viste. Nu hebben we onze route weer ouderwets met een kleurpotlood ingetekend.
Als je een paar dagen 'off-grid' staat, is het wel uitkienen hoeveel water en stroom je verbruikt. Dit wordt de nieuwe uitdaging: na een tijdje moet je op een plek terechtkomen waar je weer kunt bijtanken. Aangezien er nu steeds meer campings dicht zijn wordt het zoeken naar dit soort plekken steeds moeilijker.
Nu staan we in de Vogezen en hebben vanmiddag weer even heerlijk in het zonnetje kunnen zitten. Morgen gaan we weer verder richting zuiden en hebben onze hoop op WOMO gevestigd, alleen heeft de eigenaar van de oprit ons bericht nog niet gelezen. Hopelijk doet hij dat nog...

Het is inderdaad even zoeken naar campings, zeker als je nog noordelijk zit. Camperplaatsen zijn natuurlijk ook een optie, maar dat hebben jullie vast al bedacht.
De app Park4night is ook best fijn. En via camper contact kan je ook het nodige vinden.
Succes en benieuwd waar jullie volgende keer staan!
Wij genieten met jullie mee en mijn tip is, hou de weerkaart in de gaten want het is on sommige gebieden behoorlijk onstuimig.
Groetjes en een knuffel voor Abeltje! Miauw 🐈⬛