Quinta-hoppen

30 april 2025 - Andorinha, Portugal

Hallo allemaal,

De afgelopen weken hebben we een hele leuke tijd gehad bij Josh & Veronika. We hebben op hun huis en poes Nala gepast, (tuin)klusjes gedaan, de omgeving verkend te voet en te fiets en diverse ruïnes (lees: mogelijk toekomstige woningen) bekeken. Daarbij moesten we vaak over beekjes, door struikgewas met vooral bramen klunen om erbij in de buurt te komen. Een van de ruïnes leek wel een spookhuis, alle huisraad was nog aanwezig, zelfs de bordjes stonden nog op tafel en de afwas op het aanrecht. Daarna hebben diverse diertjes het overgenomen, vogel- en wespennesten, muizenkeutels, enz. Of het een klusproject voor ons wordt vragen we ons af, de eigenaar is tot nu onbekend. Het uitzicht is daarentegen fenomenaal!

Tijdens onze wandelingen kwam telkens een heel lief hondje aangestuiterd, 'kleintje' genaamd. Dit leuke hondje loopt met alle wandelaars uit de buurt mee omdat zijn baasje dit niet meer kan. Geweldig zo'n beessie, alleen de lusten en niet de lasten!

Ondertussen namen J&V ons op sleeptouw naar een feestje, een food-swap (ruilbeurs) en we gaan morgen met ze mee naar een imker. Hierdoor hebben we veel mensen leren kennen uit de communities, vooral Britten, Belgen en Nederlanders. Afgelopen zondag hebben we een dorpsfeest in de buurt bezocht, waar de schapen en geiten drie rondjes om de kerk moesten lopen, er een processie plaatsvond en de plaatselijke harmonie van zich liet horen. Dit allemaal voor een goede oogst. Bijzonder is dat jong en oud meedoet, ook bij het folkloristisch dansen, erg leuk om te zien en mee te maken. En we kwamen zowaar al bekenden tegen!

Sinds deze week staan we bij Faith op de verlaten naturistencamping. Een heerlijke plek met alweer adembenemende uitzichten. Om ons heen wilde bloemen en veel vogels (de hop en wielewaal!), genieten! Ook voor Faith doen we diverse klusjes, zeer afwisselend en we kunnen zelf onze tijd indelen. Dat is maar goed ook, we zijn door diverse mensen uitgenodigd om hun 'quinta' te komen bekijken, we krijgen het nog druk! Ook omdat we dankzij Veronika zijn uitgenodigd om mee te doen bij een Portugees koor, dat over drie weken een fado-concert geeft. Ze denken nu nog dat we geoefende zangers zijn (ook weer dankzij Veronika), vanavond is de vuurdoop en we knijpen 'm als een ouwe dief! De noten kunnen we redelijk volgen, maar de taal...... poeh poeh! Iedere dag leren we 20 minuten Portugees, we kennen al steeds meer woordjes,  vooral de uitspraak is een behoorlijke uitdaging. We hopen dat ons Portugees een boost krijgt door deel te nemen aan het koor. Wordt vervolgd...

1. Hennie:
    30 april 2025
    Jullie verhalen....dat is echt genieten. Zo fijn om te lezen, dat jullie je zo vermaken, leuke mensen ontmoeten en zelfs al bekenden tegenkomen. Ik zie jullie nog wel eens definitief naar Portugal verkassen.
    En jullie verblijven ook niet echt op de plekken waar heel veel mensen overwinteren etc. Wij gaan morgen richting Veluwe, met de caravan, voor twee maanden.
    Groetjes van Kees en mij!
  2. Jessy & Adriaan:
    30 april 2025
    Dank voor je leuke reactie Hennie! Hopelijk geniet je ook van de foto's, er zijn er dit keer heel veel. We wensen jullie veel plezier samen op de Veluwe, ook mooi!
  3. Ans de Wette:
    30 april 2025
    Leuk om te lezen allemaal ,😍👍😂👭🐻🏋️‍♂️❤ je gaat er bijna van mee ge niete
  4. Kelly:
    30 april 2025
    Fantastisch! En knap hoe jullie zoveel avonturen in het kort weten op te schrijven ♥️

Ik verwacht beelden met geluid van jullie in het koor 😆🫶🏼
  5. Mieke:
    30 april 2025
    Hoi stelletje nomaden, wat fijn én leuk om weer van jullie te lezen. De verhalen zijn mooi beschreven,prachtig , evenals de foto’s. Jos en ik genieten volop van jullie onderneming. De foto’s uit Luxemburg komen ons bekend voor. We zitten zelf op dit moment in “das Muttertal” en bivakkeren aan de Sauer. Prachtig fiets en wandelgebied en leuke dorpjes.
    Jessy en Adriaan, blijf van die verhalen schrijven. Als ik mijn ogen dicht doe geniet ik met jullie mee. En wat die Fado betreft, jullie kunnen zingen! Ik heb het gehoord!
    Groetjes Mieke
  6. Jessy & Adriaan:
    2 mei 2025
    Heerlijk Mieke en Jos, veel wandel- en fietsplezier! Leuk dat jullie van de verhalen en foto’s genieten, voor ons is het ook erg fijn om telkens even terug te kijken en het opnieuw te beleven. We zijn superblij dat we dit avontuur aan zijn gegaan!
    Groetjes van ons
  7. Yvonne ligtenbarg:
    30 april 2025
    Heerlijk om zo mee te lezen/beleven!
    En overal doorheen de poezen en hondjes. Hoe is het met Abel?
    Ben benieuwd nasr de koorfoto's!
    Veel plezier weer!!
    (De fruitbomen hebben hier prachtig gebloeid)
  8. Jessy & Adriaan:
    2 mei 2025
    Ja leuk hè? Er zijn ook nog schapen, ganzen, eenden, kippen en hanen, een heerlijke beestenboel. Abel moet af en toe wennen aan de honden en poezen, zolang hij buiten is gaat het goed, binnen verdedigd hij met veel gemauw zijn territorium!
  9. Dianne:
    2 mei 2025
    Ik was jullie even uit het oog verloren maar pak het weer op! Heerlijk die mooie verhalen. Je maakt van alles mee zo te lezen. Never a dull moment.. Ons Spanje-overwinter avontuur was deze winter snel ten einde. Mijn moeder brak haar rug en mantelzorg was nodig.. Nieuwe winter, nieuwe ronde. Weer begin november naar Santa Pola. Geniet lekker en zoek een mooie eigen plek, maar zoals jullie nu leven hou je dat ook nog prima een poosje vol lijkt me! Liefs uit Lent
  10. Jessy & Adriaan:
    2 mei 2025
    Ach wat sneu voor je moeder, op zo’n leeftijd! Hopelijk herstelt ze voorspoedig, veel beterschap voor haar gewenst. We houden het zeker vol op dit manier, daarnaast is het spannend en leuk om naar huisjes te kijken. Liefs en groetjes uit Androhinha